Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Fahmi Alshaaer

Fahmi har läst SFI på Hermods

Namn: Fahmi Alshaaer
Ålder: 27 år
Har läst: SFI på Hermods i Kista

 


Min syster läste SFI på Hermods så hon sa till mig att jag också ska läsa på Hermods för hon tyckte att det var en bra utbildning och skola.


Hur kom du först i kontakt med Hermods?

Min syster läste SFI på Hermods så hon sa till mig att jag också ska läsa på Hermods för hon tyckte att det var en bra utbildning och skola.

Berätta lite om din tid på Hermods? Hur har det varit att läsa SFI?

Det har varit bra att läsa på Hermods. Jag har läst B-kursen och C-kursen. Jag har lärt mig mycket svenska och tränat på att skriva på svenska. Via skolan har jag också lärt känna många nya människor.

Berätta lite om din bakgrund? När kom du till Sverige?

Jag kom till Sverige från Syrien för två år sedan tillsammans med min familj. Vi flyttade till Stockholm när vi kom till Sverige och här trivs jag mycket bra.

Hur har kontakten med din lärare och personalen på Hermods varit?

Jag har haft mycket kontakt med min lärare och har kunnat fråga henne mycket. Hon har alltid tid för mig och jag kan prata med henne om olika saker som jag undrar över. Tillsammans har vi tränat på att tala, skriva och förstå svenska.

Vad tycker du om skolan, lektionerna och klasskamraterna?

Jag tycker att skolan och lokalerna är mycket bra. Lärarna är snälla och hjälpsamma. De hjälper alla elever att träna på sin svenska och berättar vad man ska tänka på och vad man behöver träna på. De frågar om man förstår och förstår man inte förklara dem för oss.

Hur känner du för framtiden? Vad vill du göra om ett par år?

Om ett par år jobbar jag som datatekniker eller spelar klarinett professionellt. Jag vill gärna studera musik på universitetet. 

Skulle du rekommendera Hermods till andra?

Ja, det skulle jag göra och det gör jag redan. Jag säger till mina kompisar att de ska komma och läsa SFI på Hermods.

Vad gör du när du inte studerar, har du några speciella fritidsintressen?

På min fritid spelar jag klarinett. Jag har ett band tillsammans med några kompisar och vi spelar låtar från Syrien och uppträder ibland i kyrkan. Annars så tycker jag om att umgås med kompisar på fritiden, prata med varandra och röka vattenpipa.