Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Hasna Tamas

Hasna lär sig svenska på Hermods SFI i Malmö

Namn: Hasna Tamas

Ålder: 20 år

Har läst: SFI på Hermods i Malmö.


 

Jag rekommenderar absolut Hermods till alla som är nya i landet och behöver lära sig svenska. Jag har faktiskt redan rekommenderat Hermods till min granne som nyligen flyttat hit från Libanon.

Hur kom du först i kontakt med Hermods?

Arbetsförmedlingen här i Malmö hjälpte mig att ordna en plats på Hermods SFI-utbildning.

Berätta lite om din tid på Hermods? Hur har det varit att läsa SFI?

Jag tycker det har varit fantastiskt bra att studera på Hermods och alla lärare här är väldigt hjälpsamma och vänliga.

Berätta lite om din bakgrund? När kom du till Sverige?

Jag kom till Sverige från Marocko för åtta månader sedan för att flytta ihop med min man som är svensk. Hemma i Marocko utbildade jag mig till sjuksköterska, något som jag vill avsluta här i Sverige så snart jag lärt mig språket.

Hur har kontakten med din lärare och personalen på Hermods varit?

Jag har väldigt bra relation med min lärare, jag gillar henne jättemycket.

Vad tycker du om skolan, lektionerna och klasskamraterna?

Jag tycker det är väldigt trevligt att studera på Hermods. Här finns inga fördomar och ingen som pratar om religion och sådana jobbiga saker. Alla behandlar varandra med respekt. Jag tycker vi känns som en stor familj. Jag umgås mycket med mina klasskamrater även på fritiden.

Hur känner du för framtiden? Vad vill du göra om ett par år?

Nu fokuserar jag på att lära mig svenska på Hermods och jag hoppas kunna behärska språket snart. Så snart jag gör det vill jag fortsätta min utbildning till sjuksköterska så att jag får en färdig och godkänd utbildning här i Sverige. 

Skulle du rekommendera Hermods till andra?

Jag rekommenderar absolut Hermods till alla som är nya i landet och behöver lära sig svenska. Jag har faktiskt redan rekommenderat Hermods till min granne som nyligen flyttat hit från Libanon.

Vad gör du när du inte studerar, har du några speciella fritidsintressen?

På fritiden går just nu min mesta tid åt att plugga. Men så gott jag hinner försöker jag hålla mig i form med löpträning.