Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Sinor Ahmedi

Sinor har studerat svenska på Hermods SFI i Kista

Namn: Sinor Ahmedi
Ålder: 23 år
Har läst: SFI på Hermods i Kista
 

Hur kom du först i kontakt med Hermods?

När jag skulle börja studera svenska på fick jag först göra prov på SFI-centrum. De frågade var jag ville studera och då några vänner har studerat på Hermods tidigare och tipsat mig om att det är en väldigt bra skola så ville jag också gå där. Som tur var fick jag också plats på Hermods.

Berätta lite om din tid på Hermods?

Jag trivs jättebra på Hermods och jag har lärt mig mycket svenska. Jag tycker det är lite svårt med grammatiken men min lärare är väldigt bra på att förklara. Hon har hjälpt mig massor.

 

Mina lärare på Hermods är jätteduktiga och jag tycker att jag lär mig mycket nytt hela tiden. Dessutom får vi ibland göra lite annorlunda saker. Till exempel tog de nyligen med oss på besök till riksdagen, vilket var väldigt intressant.

 

Berätta lite om din bakgrund? När kom du till Sverige?

Jag gifte mig och kom till Sverige från Kurdistan i Iran 2010. Min man är ursprungligen också från Kurdistan men har bott många år i Sverige. Först kom jag till Sundsvall men för tre år sedan flyttade vi till Stockholm när min man fick jobb här. Eftersom jag inte tidigare hade uppehållstillstånd har jag lärt mig en hel del svenska på egen hand genom att läsa böcker, titta på TV och inte minst, genom att umgås med mina släktingars barn. 

Jag fick uppehållstillstånd för ett halvår sedan och sedan två månader studerar jag nu på SFI. Jag läser heltid på Hermods i Kista. Nu går jag på kurs D och min lärare säger att jag bara har ungefär tre månader kvar tills jag är färdig här. Det är skönt att höra!

Hur har kontakten med dina lärare och personalen på Hermods varit?

Mina lärare på Hermods är jätteduktiga och jag tycker att jag lär mig mycket nytt hela tiden. Dessutom får vi ibland göra lite annorlunda saker. Till exempel tog de nyligen med oss på besök till riksdagen, vilket var väldigt intressant.

Vad tycker du om skolan, lektionerna och klasskamraterna?

Jag trivs med allt här på Hermods. Alla i klassen är trevliga och jag har fått två bra klasskompisar som jag umgås mycket med. Vi hjälper varandra en hel del med studierna. Jag går i skolan från 08.00-12.00 alla vardagar och sen övar jag rätt mycket hemma också. Jag vill lära mig behärska språket så fort som möjligt. 

Vad är det bästa med Hermods? Vad har varit extra bra?

Jag tycker allt på Hermods fungerar väldigt bra och alla är hjälpsamma och snälla. Både lärarna och personalen som arbetar i receptionen.

Hur känner du för framtiden? Vad vill du göra om ett par år?

Min främsta plan nu är plugga vidare. Så snart jag är klar med SFI vill jag komplettera min gymnasieutbildning från Iran på Komvux och sedan vill jag läsa ekonomi på högskolan. Jag tycker om att hålla på med siffror så när jag blir klar vill jag gärna jobba på bank eller kanske som lärare i matematik. Jag är förstås sugen på att börja jobba och tjäna pengar.

Skulle du rekommendera Hermods till andra?

Jag kan verkligen rekommendera Hermods till alla som behöver lära sig svenska. Jag stortrivs här!

Vad gör du när du inte studerar, har du några speciella fritidsintressen?

På fritiden vill jag mest vara hemma med familjen, jag har ju en flicka på knappt tre år som jag ägnar mycket tid åt, förutom mina studier förstås. Dessutom är jag mycket förtjust i att läsa böcker.