Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Sonbol Vanessa Mir

Sonbol stortrivs som SFI-lärare 


Sonbol kom till Sverige när hon var två år gammal efter att henens familj flydde kriget i Afghanistan. Idag arbetar hon som SFI- lärare på Hermods i Uppsala.

Sonbol Vanessa Mir arbetar hon som SFI lärare på Hermods

 


 Sedan första lektionen har det här jobbet som SFI-lärare känts helt rätt! 

 

 


- Jag kom till Sverige på vintern när jag var två år gammal och mitt första minne av Sverige är snö. Jag växte sedan upp i Norrtälje med min familj, berättar Sonbol. 

Hennes familj flydde kriget i Afghanistan, ett land där båda hennes föräldrar hade studerat på universitet. Sonbol började studera till gymnasielärare vid Uppsala universitet, men ett vikariejobb på Hermods fick henne att byta riktining. 

Hermods behövde vid denna tidpunkt fler vikarier och hon fick vakta ett nationellt prov. Redan efter ett prov fick hon sedan börja arbeta som SFI-lärare. 

- Redan under min första lektion kände jag att det skulle gå bra. Nu vill jag inte arbeta som gymnasielärare längre. Sedan första lektionen har det här jobbet känts helt rätt! 

Nu har hon arbetat på Hermods i över ett år och trivs med sin roll som SFI-lärare.