Jobb

Utbildning

För arbetsgivare

SFI

Webbutik

Steg för steg guide hur du ansöker

Det är enkelt att ansöka

Så här enkelt är det att ansöka till våra vuxenutbildningar. Följ nedanstående enkla steg. Om du har frågor eller funderingar kan du kolla på sidan med vanliga frågor och svar, där hittar du svar på just din fråga. Om inte, är du alltid välkommen att kontakta oss, kontaktuppgifter hittar du längst ner på sidan eller på sidan med lokala kontaktuppgifter. Välkommen att studera hos Hermods!
 

Välj kurs eller utbildning

Vi erbjuder grundläggande kurser, gymnasiekurser och gymnasiala yrkesutbildningar inom flera olika ämnesområden. Våra kurser och yrkesutbildningar startar flera gånger om året och du kan välja att läsa på heltid eller deltid. Använd filtreringen längst upp på sidan för att hitta den kurs eller yrkesutbildning du vill läsa.

Ansök via din hemkommun

Ansökan görs hos vuxenutbildningen i din hemkommun. Besök din hemkommuns hemsida  och läs om hur du ansöker. Kontrollera först om vi har avtal med din kommun. Det är din hemkommun som avgör om du får studera hos oss och det är din hemkommun som beställer kurserna av oss.

Dina kursval skickas till oss

Efter att du gjort en ansökan till din hemkommuns vuxenutbildning tar de ett beslut om antagning. Blir du antagen informerar din hemkommuns vuxenutbildning oss på Hermods om dina kursval. Du registreras på den kurs eller den yrkesutbildning du valt.

Du får dina inloggningsuppgifter

Efter att kommunen informerat oss om att du blivit antagen till utbildningen får du inloggningsuppgifter till vår digitala utbildningsplattform Novo.

Du börjar din utbildning

Du läser kursen/kurserna flexibelt i klassrum (Flex/närlärande) eller som distansutbildning. Du får tillgång till vår digitala utbildningsplattform Novo där du har ett personligt studierum med kursinformation, studieguider, inlämningsuppgifter och kontakt med lärare. Du som köper din digitala lärobok via vår webbutik har tillgång till den via Novo. Se vår kurslitteraturlista för att köpa rätt bok till din kurs.

Lycka till med dina studier på Hermods!

Har du frågor eller funderingar kan du alltid kontakta oss så hjälper vi dig. Här hittar du kontaktuppgifter till Hermods på din ort.