Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Jobb

Utbildning

För arbetsgivare

SFI

Webbutik

Barn och fritid

Jobba med barn eller inom fritidssektorn

Är du intresserad av att jobba inom barnomsorg, funktionsnedsättningsområdet, som badpersonal, inom fritid- och friskvårdsanläggningar eller som väktare så har vi utbildningen för dig! Vi har flera olika utbildningar och kurser inom ämnesområdet barn och fritid. Efter en yrkesutbildning inom barn och fritid är dina chanser till jobb efter utbildningen mycket goda.

Efter att du läst en yrkesutbildning inom barn och fritid på Hermods kan du till exempel bli: Personlig assistent, barnskötare/elevassistent, gyminstruktör, och andra yrken inom funktionsnedsättningsområdet; bland annat boendestödjare, personal inom daglig verksamhet och friskvårdsanläggningar, stödassistent och behandlingsassistent.

Utbildningarna ger dig goda kunskaper inom valt område och förbereder dig för arbetslivet.

Stort behov av utbildad personal

Att välja ett yrke inom barn- och fritidsområdet ger spännande och lärorika möjligheter och behovet av utbildad personal är stor i hela Sverige. Enligt Kommunförbundet Stockholms län (KSL) kommer det att finnas ett behov av att anställa cirka 4000 utbildade inom barn- och fritidssektorn inom de närmsta åren bara inom Stockholmsområdet.