Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Jobb

Utbildning

För arbetsgivare

SFI

Webbutik

Vad är barn och fritid och hur fungerar det?

Hur fungerar barn och fritid?

Utbildningar inom barn och fritid ger dig kunskaper att inom barnomsorg, funktionsnedsättningsområdet, du kan jobba som väktare eller badpersonal men får också kompetens att jobba på fritids- och friskvårdanläggningar mm. Dina möjligheter till jobb är mycket stora efter en utbildning inom barn och fritid.

Du blir helt enkelt eftertraktad på arbetsmarknaden!

Bevis på dina kunskaper - validering 

Har du betyg i kurser inom barn och fritid sedan tidigare eller vill du få bevis på dina kunskaper från de olika yrkena i arbetslivet? Ta kontakt med oss innan kursstart i så fall så hjälper vi dig.

Prov

Kurserna inom barn och fritid avslutar alltid med en muntlig examination. Du har även under utbildningens gång uppgifter som ska lämnas in till din lärare.

Betyg och diplom

Efter varje slutförd kurs får du ett betyg utfärdat av din lärare. Betyget skickas till din hemkommun varifrån du sedan beställer betyget. När du har läst klart hela din yrkesutbildning får du även ett diplom av Hermods som bevis på din kompetens.