Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Jobb

Utbildning

För arbetsgivare

SFI

Webbutik

Vad kan du jobba som?

Nyfiken på att lära dig nya saker?

Här kan du enkelt se vad du utbildar dig till för yrkesroll samt vilka kurser du behöver läsa för respektive jobb. Hermods erbjuder följande yrkesutbildningar inom data, IT och teknik.

IT-administratör
Här är utbildningen för dig som är intresserad av att arbeta serviceinriktat med administration inom IT. Utbildningen IT-administratör ger dig bra kunskaper om administration, programhantering, datorteknik, webbutveckling, information och kommunikation. I denna utbildning lär du dig enklare support kring datorer, skrivare och programvaror men även om mer avancerade IT-verktyg. Som IT-administratör kan du få bistå personalen i IT-frågor genom att ta emot och registrera ärenden, göra felsökningar och beställningar. Du kan också få syssla med till exempel webbtekniska projekt, dokumenthantering, arkivering och skapande av kommunikationsmaterial.

IT-utvecklare
Hyser du ett intresse för IT och webb? Dagens och framtidens arbetssätt påverkas av hur vår datoranvändning förändras. Det växande IT-molnet ställer nya krav på våra kunskaper och på det sätt som vi arbetar. Utbildningen IT-utvecklare förbereder dig och ger dig möjlighet att vara med att påverka och utforma den digitala framtiden. Under utbildningens gång så får du lära dig om webbutveckling, programmering och att skapa hemsidor. Du får även chansen att få en inblick i hur man kan anpassa en organisation till den rådande IT-miljön. Utbildningen ges för närvarande endast i Östersund.