Jobb

Utbildning

För arbetsgivare

SFI

Webbutik

Vad kan du jobba som?

Nyfiken på att lära dig nya saker?

Här kan du enkelt se vad du utbildar dig till för yrkesroll samt vilka kurser du behöver läsa för respektive jobb. Hermods erbjuder följande yrkesutbildningar inom data, IT och teknik.

IT-administratör
Här är utbildningen för dig som är intresserad av att arbeta serviceinriktat med administration inom IT. Utbildningen IT-administratör ger dig bra kunskaper om administration, programhantering, datorteknik, webbutveckling, information och kommunikation. I denna utbildning lär du dig enklare support kring datorer, skrivare och programvaror men även om mer avancerade IT-verktyg. Som IT-administratör kan du få bistå personalen i IT-frågor genom att ta emot och registrera ärenden, göra felsökningar och beställningar. Du kan också få syssla med till exempel webbtekniska projekt, dokumenthantering, arkivering och skapande av kommunikationsmaterial.

Webbutvecklare back-end
Gillar du att programmera och koda? Då är Webbutvecklare back-end något för dig. Som Webbutvecklare arbetar du med företagets webbsidor och underhåller, uppdaterar och designar dessa. Du har kunskap om HTML, CSS och JavaScript. Under denna utbildning får du kompetens att arbeta som Webbutvecklare och med programmering back-end. När du läser Webbutvecklare back-end fokuserar utbildningen på vad som sker bakom kulisserna – på programmeringssidan. Här jobbar du med webbservern och databaser, samt programmeringsspråket PHP för att skapa dynamiska hemsidor.

Webbutvecklare front-end
Vill du skapa och designa för webben? Då är Webbutvecklare front-end något för dig. Din uppgift som Webbutvecklare är att arbeta med att uppdatera, underhålla och designa företagets webbsidor. Du har kunskap om HTML, CSS och JavaScript. Yrkesutbildningen ger dig kompetens att arbeta som Webbutvecklare med inriktning på design och layout. Utbildningen till Webbutvecklare front-end är mer inriktad på design av till exempel webbsidor, layout och användbarhet.