Jobb

Utbildning

För arbetsgivare

SFI

Webbutik

Våra elever berättar

Våra Komvux-elever berättar

98 % av våra elever är nöjda med sin kurs eller yrkesutbildning på Hermods och kan rekommendera oss till sina vänner, familj och bekanta. Över fem miljoner människor utbildats på Hermods och vi har idag cirka 50 000 komvuxelever per år.


Paula Malmros

Paula ville länge utbilda sig inom bageri och konditori. Tillslut kom hon in på Hermods bageri - och konditoriutbildning i Malmö, vilket hon är väldigt glad över.

 Läs hela intervjun här
 


Stina Tahiri

"Jag kan rekommendera alla att studera på Hermods. Är nöjd med allt inom utbildningen med upplägg och kontakten med handledarna. De är underbara på Hermods"

 Läs hela intervjun här
 


Shqipe Balaj 

Shqipe Balaj var mitt uppe i drömmen om att bli skådespelare i Los Angeles när hon plötsligt kände att hon ville byta inriktning i livet. En dröm om att bli jurist hade börjat växa fram och ledde till att hon flyttade hem till Sverige för att börja studera på Hermods. 

 Läs hela intervjun här


Natalie Shahrestan  

Natalie kände att det var dags för en förändring i livet. När hon fick barn och blev mammaledig bestämde hon sig för att börja studera till ekonomiassistent på Hermods. 

 Läs hela intervjun här
 


Patricia Warnestam Saavedra

Patricia från Eslöv i Skåne studerar till bagare på Hermods yrkesutbildning. Hon har alltid haft en stor passion för att baka och känner sig helt hemma i sitt kommande yrkesval.

 Läs hela intervjun här

 


Veronica Tafjord

"Jag valde denna utbildning för att jag har en dröm att jobba som undersköterska på en förlossningsavdelning."

 Läs hela intervjun här

 


Björn Engqvist

"Under mitt liv har jag alltid älskat att hjälpa människor så jag sökte in till Undersköterskeutbildningen med inriktning psykiatri."

 Läs hela intervjun här

 


Nora

Nora behövde studera in ämnen på Komvux för att kunna ansöka till juristprogrammet vid Lunds universitet. Efter hårt arbete har hon nu börjat resan mot sin dröm om att bli åklagare. 

 Läs hela intervjun härJonathan

Jonathan från Göteborg hoppade av gymnasiet på grund av att han blev sjukskriven. Nu studerar han på Hermods för att slutföra sin gymnasieexamen. 

 Läs hela intervjun här
 


Marie Colovic

"Det bästa med Hermods är flexibiliteten. Jag kan bestämma mitt schema hur jag vill och har samtidigt tillgång att träffa en handledare som är fysiskt på plats om jag behöver hjälp."

 Läs hela intervjun härCynara Isaksson

"Förutom de teoretiska kunskaperna inom ekonomi har jag blivit bättre på att planera och arbeta efter deadlines. Jag är mycket nöjd över min tid här."

 Läs hela intervjun här
 


Bahara Ekhwan 

"Jag hade jättefin kontakt med lärarna. Det är ett effektivt upplägg på kurserna och jag studerade upp mina betyg under fem veckor nu i sommar."

 Läs hela intervjun här
 

 

Inga-Lill Larsson 

"Jag kan varmt rekommendera andra att studera distansutbildningar och framförallt på Hermods. Jag stortrivdes med min utbildning."

 Läs hela intervjun här

 


Sana Nizamani Nilsson 

"När jag inte kunde språket här i Sverige blev jag tyst och osäker. Lite av min personlighet försvann och jag kände inte igen mig själv. Jag hade en fantastisk lärare på SFI och när jag lärde mig svenska fick jag min personlighet tillbaka!" 

 

Yanet Birhanu

”Jag tycker om att arbeta med kroppen och att lära mig nya saker inom golvläggning. Finns så många olika tekniker och arbetssätt att lära sig. Men man ska inte vara rädd för att testa. Kvinnor klarar det lika bra som män.”

Läs hela intervjun här

 

Sahar Jalileh Vand 

”Hade jag haft denna lärare under gymnasiet hade jag aldrig undvikit matte, säger Sahar bestämt.”

Läs hela intervjun här

 

 

Therese Söder

”All tid under utbildning och praktiken har gett mig så mycket erfarenhet. Nu känns det som jag hittat rätt i livet och att framtiden ser lovande ut.”

Läs hela intervjun här
 


Ann Andersson

”Jag är egentligen utbildad till bilmekaniker men tycker inte det är så kul längre. Så jag fick för mig att jag skulle göra något annat och då ville jag utbilda mig inom ekonomi.”

Läs hela intervjun här


Stig Andersson

När Stig kom tillbaka till sin hemstad Säffle så plockade han genast fram sitt gamla Hermodsbrev i franska. Detta för att försöka friska upp språket ännu en gång. Vi konstaterar tillsammans att de över 1000 brev som Stig läst på Hermods bidragit till ett rikt liv. ”Hermodsbreven håller fortfarande”, säger Stig.

Läs hela intervjun här

 


Asmarat Rasulova

"Både lärare och handledare var mycket trevliga och kompetenta. Jag kände mig alltid välkommen att ställa frågor eller mejla och jag fick svar snabbt. Alla de jag har träffat upplevde jag som engagerade personer som tycker om sitt jobb."

Läs hela intervjun härAlexandra Forninge

"Det bästa med Hermods är praktiken för det är en fot rakt ut i arbetslivet och praktiken på Hermods har gett mig jobb."

Läs hela intervjun här
 


Enis Demiraj

"Relationen med min lärare på Hermods är väldigt bra, man kan säga att den är både professionell och personlig. Jag kan ringa honom när som helst. Han har hjälpt mig massor med tips och råd när jag känt mig osäker, till och med när jag målat privat åt vänner och ringt på en lördag."

Läs hela intervjun här


Sarah Dasgupta

"Min tid på Hermods har varit jättebra. Studierna har kunnat anpassas efter mina behov och lärarna har varit väldigt flexibla."

Läs hela intervjun här

 


Marta Karlström

"För ett halvår sedan var jag inte behörig – nu loggar jag in på antagning.se och ser att det står just behörig! Det är jättestort!"

Läs hela intervjun här

 William Eriksson

"Drömmen är att jobba på ett sjukhus, till exempel på en akutmottagning."

Läs hela intervjun här
 


Jana Hojan

"Efter mina studier på Hermods känner jag mig redo för arbetslivet. Nu vill jag fokusera på arbete och hur jag kan utvecklas i mitt arbetsliv."

Läs hela intervjun här