Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Jobb

Utbildning

För arbetsgivare

SFI

Webbutik

Vad kan du jobba som?

Företagets ansikte utåt!

När du läser en utbildning inom marknadsföring och försäljning kan har du möjlighet att välja mellan flera olika yrkesroller.

Hermods erbjuder följande yrkesutbildningar inom marknadsföring och försäljning:

Butikssäljare
Är mötet med människor något som passar dig? Är försäljning och marknadsföring ditt intresse? Yrkesutbildningen Butikssäljare är då en utbildning för dig!  En butikssäljare är någon som rör sig i miljöer i ständig rörelse. Kunderna är i fokus och det tillsammans med god service ligger till grund för butikens varumärke. Arbetsuppgifterna är ofta varierande och ställer krav på goda kunskaper om varorna. En arbetsdag kan innehålla; uppackning av varor, kassajobb, prismärkning, sortering, påfyllning av varor med mera. Utbildningen ger dig kunskap om försäljning, marknadsföring, affärsutveckling och branschkunskap. Dina förutsättningar för att bli en bra butikssäljare är goda. 

Företagssäljare
Vill du bygga långsiktiga och hållbara affärsrelationer? Gillar du att komma till avslut i affärer och är målmedveten? Drömmer du om att utvecklas inom försäljning? Bli Företagssäljare! Det här är en yrkesutbildning som passar dig som vill jobba med B2B, business to business. Din roll som företagssäljare innebär att du är företagets ansiktet utåt.  Under utbildningen får du verktyg, modeller och kunskap om teorier som är framgångsfaktorer inom yrket. Utbildningen innehåller även företagsekonomi, försäljning, kommunikation och juridik.

Marknadsassistent
Gillar du att göra research och är kreativ? Gillar du att ha många arbetsuppgifter på gång samtidigt? Bli MarknadsassistentSom Marknadsassistent är kreativitet, skapande och research en del av din vardag. Om du vill jobba på en marknadsavdelning så passar yrkesutbildningen Marknadsassistent dig. Du får ett omväxlande arbete och kan innebära utställningar, produktion av reklam och informationsmaterial. Du har även kontakt med många människor både i och utanför företaget. Du fungerar som beställare eller producerar själv. Utbildningen ger dig kunskaper inom kommunikation, information, marknadsföring, administration och ekonomi. Det är med andra ord en bra start på ditt nya arbetsliv.

Säljare
Behovet av duktiga säljare är alltid stort. Om du tycker om att göra affärer, skapa kontakt och har lätt att få människor att känna förtroende  samt vill se reultat efter arbetsdagens slut så är yrkesutbildningen Säljare något för dig. En säljare verkar på en bred arbetsmarknad och oavsett om det är hög- eller lågkonjunktur så behövs någon som jobbar mot kunder och leverantörer.  Yrkesutbildningen ger dig en bra grund att stå på och du får under utbildningen goda kunskaper i kommunikation, försäljning, infomration och ekonomi. 

Starta eget
Har du en dröm om att starta eget? Vill du förverkliga dina idéer? Yrkesutbildningen Starta eget hjälper dig som vill gå från tanke till handling men även dig som redan startat ditt företag och som behöver bättre kunskaper inom affärsjuridik, försäljning, ekonomi och marknadsföring. Utbildningen ger dig de kunskaper du kommer att behöva för att starta och driva ett eget företag. Under utbildningen ges du möjlighet att komma igång på ett snabbt och effektivt sätt samt att arbeta igenom och vidareutveckla din affärsidé. Du får kunskaper inom  entreprenörskap, redovisning, affärsjuridik, försäljning, marknadsföring och samt grunderna i bokförings- och faktureringsprogrammet Visma Administration.