Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Jobb

Utbildning

För arbetsgivare

SFI

Webbutik

Restaurang och livsmedel

Bli eftertraktad på arbetsmarknaden

Under flera år har restaurang- och livsmedelsbranschen haft en stark utveckling och den väntas inte avta under den närmaste tiden. Om du vill utbilda dig inom en stark bransch, få relevant arbetslivserfarenhet under tiden och blir eftertraktad på marknaden efter avslutad utbildning ska du läsa någon av våra yrkesutbildningar på gymnasial nivå inom restaurang och livsmedel. Hos oss kan du bland annat utbilda dig till Kock, Bagare och konditor och Servitris/Servitör.

Restaurangutbildning

Är du intresserad av mat eller känner att ett serviceyrke är något för dig? Då är en restaurangutbildning något för dig! För att jobba inom restaurang är det nyttigt att vara stresstålig, social och serviceinriktad. Ett jobb inom restaurang innebär ofta arbete både på kvällar och helger. Siffror från Arbetsförmedlingen visar att restaurang och cafénäringen har ökat de senaste 10 åren och kommer att fortsätta att öka även i fortsättningen. Efter avslutad restaurangutbildning kan du arbeta i allt från gourmetrestauranger, storkök, små kvarterskrogar till livsmedelsindustrin. Hermods erbjuder olika yrkesutbildningar inom området.  

För att vara kock bör du brinna för matlagning och smaker. Du arbetar i spännande bransch där den ena arbetsdagen ofta skiljer sig mot den förra. Som utbildad kock har du alla möjligheter att jobba världen över i spännande miljöer. Som servitris/servitör är du en av de viktigaste personerna på restaurangen. Det är du som ser till att gästerna trivs och har allt de behöver för en trevlig upplevelse. I yrket är det viktigt att tycka om service och att vara runt människor. 

Utbildning Bagare och konditor

Har du alltid drömt om att skapa härliga bakverk och vill ha ett yrke som går att utöva vart som helst i världen? Då är vår utbildning Bagare och konditor något för dig!

Som bagare och konditor arbetar du kreativt med att baka bakelser, kaffe- och matbröd. Detta är en yrkesgrupp som är mycket eftertraktade och anställningsgraden för de som går bageriutbildningen är mycket hög. Det är mycket vanligt att börja arbeta som bagare eller konditor direkt efter avklarad bageriutbildning. Utbildningen är anpassad efter branschens efterfrågan och under utbildningen får du som studerar praktisera på ett företag för att lära känna yrket och branschen.

Studier

Våra yrkesutbildningar inom restaurang och livsmedel startar flera gånger om året. Du läser teoretiska studier i klassrum och praktiska studier i våra egna lokaler samt via APL (arbetsplatsförlagt lärande) på ett företag. Samtliga av våra yrkesutbildningar innefattar minst 15% APL. Största delen av utbildningarna sker i våra egna lokaler där du tillsammans med dina klasskamrater fördjupar er i ert kommande yrke. Yrkesutbildningen är CSN-berättigad. Du ansöker själv om studiestöd och lån på CSNs hemsida.