Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Yrkesutbildning - ett steg närmare arbetsmarknaden

Yrkesutbildning

Yrkesutbildningar som ger jobb 

Gymnasial yrkesutbildning är till för dig som vill omskola dig, få ett framtidsyrke eller höja din kompetens. Utbildningen är på gymnasial nivå och motsvarar svensk gymnasieskola.

Hos Hermods kan du välja mellan flera yrkesutbildningar inom olika områden. Hermods utgår från arbetsmarknadens behov och krav när vi utformar våra yrkesutbildningar. Innehållet i våra yrkesutbildningar följer också Skolverkets riktlinjer och kursplaner. 

En snabbare väg till jobb

Flera av våra yrkesutbildningar finns inom områden där det finns ett behov av utbildad personal och där arbetsmarknaden ser god ut. Dina jobbchanser efter en yrkesutbildning är därmed stora. En stor anledning till varför du blir efterraktad efter slutförd utbildning är utbildningen innehåller apl (arbetsplatsförlagt lärande). Alla våra yrkesutbildningar innehåller minst 15 % arbetsplatsförlagt lärande (apl). Det innebär att du spenderar en del av din utbildning på en arbetsplats där du får lära dig yrket på plats. DU får även en viktig möjlighet att knyta kontaktger och det är många som blir erbjudna jobb på den arbetsplats där de genomfört sin apl.

Vård och omsorg

Är du intresserad av vård, omsorg, medicin, etik eller liknande frågor? Arbetar du, eller har du arbetat, inom vården och vill lära dig mer? Läs till undersköterska hos Hermods!

Barn och fritid

Vill du arbeta med människor? Är du intresserad av att stödja, assistera och vägleda barn, unga och vuxna? Då ska du läsa vår yrkesutbildning inom barn och fritid!

Bygg och måleri

Är din dröm att jobba inom bygg, måleri och anläggning? Då ska du läsa någon av våra gymnasiala yrkesutbildningar eller lärlingsutbildningar inom bygg och måleri!

Affärsutveckling och ledarskap

Drivs du av en idé och en vilja av att leda andra? Drömmer du om att starta och driva eget företag? Hermods yrkesutbildningar inom affärsutveckling och ledarskap kan hjälpa dig att nå ditt mål.

Butik, administration och personal

Är du serviceminded och vill jobba med människor? Brinner du för frågor som berör personal och verksamhet? Bli en specialist! Vi har flera kurser inom området.

Data, IT och teknik

Är kodning och programmering dina stora intressen? Vi har många spännande kurser och utbildningar exempel inom webbutveckling, programmering och näthandel.

Ekonomi

Är du en fena på siffror? Noggrann och stresstålig? Vi har flera olika kurser och utbildningar inom ekonomi som ger dig mycket goda kunskaper inom ämnet.

Hotell och turism

Gillar du att träffa människor och vara ansiktet utåt? Brinner du för att ge service? Då är Hermods gymnasiala yrkesutbildningar inom Hotell, turism och konferens något för dig.

Inköp och logistik

Inköp och logistik är viktiga funktioner i många företag. Vill du vara den som sköter köp- och materialflöden? Bli spindeln i nätet genom att läsa en kurs eller utbildning inom inköp och logistik.

Jobbtorg yrke

Via Jobbtorg yrke får du som är arbetslös hjälp att komma ut i arbetslivet genom utbildning på Hermods. Vi kan erbjuda många olika kurser och utbildningar till dig som bor i Stockholm!

Marknadsföring och försäljning

Vill du jobba med reklam, design eller bli en vass försäljare? Läs en kurs eller utbildning inom marknadsföring och försäljning och var ansiktet utåt på ditt företag!

Restaurang och livsmedel

Är du kreativ med en passion för mat och livsmedel? Vill du ha ett jobb med goda framtidsutsikter? Hermods erbjuder utbildning till kock.