Jobb

Utbildning

För arbetsgivare

SFI

Webbutik

Yrkeshögskola - YH

Läs mer

Hermods Yrkeshögskola 

På Hermods vill vi att du ska kunna uppnå dina yrkesdrömmar och yrkesmål oavsett var du befinner dig i livet. Hermods Yrkeshögskola är alternativet för dig som är på jakt efter ditt första jobb, vill byta jobb eller vill utvecklas i din nuvarande yrkesroll och bransch. Oavsett vad du är ute efter så säkrar du din framtid på arbetsmarknaden genom att studera en yrkeshögskoleutbildning hos oss.   

Öppet för sen ansökan

Missade du att skicka in din ansökan den 30 april? Lugn, du har fortfarande chansen! Några av våra utbildningar har öppet för sen ansökan. Antagning sker löpande och i mån av plats så skynda dig att skicka in din ansökan. Kontakta oss på yhansokan@hermods.se eller på 019-100 080 om du har frågor gällande ansökan eller antagning. 

Vad är YH?

Yrkeshögskolan är en utbildningsform som är direkt skapad efter näringslivets behov. Utbildningarna tas fram tillsammans med företag som verkar i branscher där efterfrågan på arbetskraft med rätt kompetens, är stor. Ett koncept som visat sig vara mycket lyckat både för studerande och för företag.

Många uppskattar YH för att det är korta, nischade utbildningar med mycket praktiskt lärande och mycket kontakt med företag inom branschen.

Vem passar YH för?

En YH-utbildning är mer praktiskt inriktad och kortare jämfört med en högskoleutbildning. Utbildningen är specialiserad mot en yrkesroll och startar endast om det finns ett konkret behov på arbetsmarknaden. Utbildningsformen passar dig som vill byta karriär eller lära dig ett nytt yrke på kort tid. Den passar även för dig som arbetat inom branschen en tid och vill höja din kompetens eller byta arbetsroll.

Teori och praktik i kombination

YH-utbildningar kombinerar teori med praktiskt lärande ute på arbetsplats, så kallat Lärande i arbete (LIA). Många ser LIA-perioden som den största fördelen med en YH-utbildning eftersom du får arbetslivserfarenhet från branschen och får in en fot på arbetsmarknaden redan under studietiden.

Anläggningsingenjör - infrastruktur (2 år)

Ta en ledande roll inom mark- och anläggningsbranschen och arbeta med att driva och leda projekt och medarbetare!

Automations- och robotingenjör (2 år)

Utbilda dig inom en av framtidens branscher! Behovet av tekniker som kan automations- och robotteknik växer samtidigt som produktionen inom industrin blir allt mer automatiserad.

Byggnadsingenjör - ROT

Byggnadsingenjör - ROT (2 år)

ROT står för Renovering, Ombyggnad och Tillbyggnad. Som byggnadsingenjör inom ROT har du rätt kompetens för att utföra byggnadsvård och underhåll på äldre byggnationer.

Drift- och fastighetstekniker (2 år)

Vill du ha ett tekniskt yrke med mycket eget ansvar? Utbilda dig till drift- och fastighetstekniker och arbeta med teknik, miljö och energi i olika fastigheter. Du sköter daglig drift, underhåll och s...

Företagssäljare/B2B (2 år)

Vill du arbeta som en av företagets nyckelpersoner? Utvecklas till en framgångsrik företagssäljare och arbeta med affärer, kundrelationer, sälj och marknadsföring.

Internationell affärslogistiker

Internationell affärslogistiker (2 år)

Arbeta med att planera, organisera och effektivisera de logistiska flödena hos ett företag, utbilda dig till internationell affärslogistiker med fokus på hållbarhet.

Internationell transportlogistiker (2 år)

Som transportlogistiker arbetar du med planering, organisering och verkställande av transporter på ett så effektivt och lönsamt sätt som möjligt.

Kyl- och värmepumpstekniker

Kyl- och värmepumpstekniker (2 år)

Vill du ha ett tekniskt yrke? Som kyl- och värmepumpstekniker arbetar du med olika kyl- och värmesystem för att skapa behagliga inomhusklimat.

Teknikinformatör

Teknikinformatör (1 år)

Har du en teknisk bakgrund och drömmer om att arbeta med kommunikation?Arbeta med att ta fram teknisk dokumentation och instruktioner.

Trädgårdsmästare - tätortsnära natur (2 år)

Utbilda dig till trädgårdsmästare och arbeta med naturvård och utemiljö i storstadsmiljö! Förutom skötselmoment arbetar du med att driva olika trädgårdsprojekt.

VVS-ingenjör (2 år)

Vill du ha ett tekniskt arbete? Som VVS-ingenjör arbetar du med tekniklösningar och beräkningar inom byggprocesserna samt energieffektivisering av inomhusmiljöer. Fokus ligger på VVS-installationer.

Så funkar det

Studerande berättar

Våra studerande berättar

Läs om hur våra studerande upplevde sina LIA-perioder, distansupplägg, möjligheter till jobb, kurser och mycket mer!

Få praktisk erfarenhet under studietiden

Redan under studietiden får du praktisk erfarenhet inom yrket under dina LIA-praktiker. På så sätt har du en bättre förståelse för yrket när du ska söka jobb och får praktisera det du lär dig under ku...

Behörighet

Läs mer om förkunskapskrav och behörighet samt hur du gör om du saknar behörighet här!