Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Yrkeshögskoleutbildning - det säkra valet

Korta, nischade utbildningar framtagna tillsammans med näringslivet - för dig som vill vara säker på att få jobb efter examen.

Yrkeshögskola

Läs mer

På Hermods vill vi att du ska kunna uppnå dina yrkesdrömmar och yrkesmål oavsett var du befinner dig i livet. Hermods Yrkeshögskola är alternativet för dig som är på jakt efter ditt första jobb, vill byta jobb eller vill utvecklas i din nuvarande yrkesroll och bransch. Oavsett vad du är ute efter så säkrar du din framtid på arbetsmarknaden genom att studera en yh-utbildning hos oss. Vi utbildar dig för framtiden! 

Ansökan öppnar den 10 februari. 

Hitta kurser och utbildningar

Saknas din ort?

Söker efter kurser i

Yrkeshögskoleutbildningar

Alla våra yrkeshögskoleutbildningar är direkt framtagna och skräddarsydda efter näringslivets behov tillsammans med verksamma företag inom branscher där efterfrågan på arbetskraft är stor. Utbildningar anpassas ständigt för att bemöta efterfrågan som finns på arbetsmarknaden.

Yrkeshögskolan i Sverige har alltid varit ett uppskattat koncept som främjar både studenter och företagen - studenten har lätt att hitta jobb direkt efter genomförd utbildning och företaget kan snabbt och enkelt få tillgång till den kompetensen deras verksamhet är i behov av. Det är den perfekta utbildningsformen för dig som vill utbilda dig direkt mot en specifik yrkesroll och som snabbt vill komma ut i arbetslivet.

Läs mer

Studieform

En utbildning inom yrkeshögskolan kombinerar teori med praktiskt lärande direkt ute på arbetsplatser (LIA). Det är en högst uppskattad studieform av många på grund av att de ofta är väldigt korta, nischade utbildningar med mycket praktiskt lärande och direktkontakt med företag inom branschen. Redan under studietiden får du in en fot på arbetsmarknaden som i de allra flesta fallen leder till ett jobb direkt efter avslutad utbildning. 

Läsa yrkeshögskoleutbildningar på distans

Över hälften av alla Hermods YH-utbildningar sker på distans. Du kan studera på vår yrkeshögskola oavsett var du befinner dig där du själv kan lägga upp dina studier efter dina behov, förutsättningar och preferenser.

Krav på förkunskaper

För att kunna läsa en YH-utbildning behöver du förkunskaper motsvarande en utbildning på gymnasienivå. Respektive yrkeshögskoleutbildning kan även ha sina specifika krav på särskilda förkunskaper.

Hur ansöker jag till en yrkeshögskoleutbildning?

Utforska våra tillgängliga yrkeshögskoleutbildningar högre upp på sidan. Klicka på det område du är intresserad av och välj det program du vill veta mer om/ansöka till. Väl på utbildningssidan kan du antingen välja att skicka en intresseanmälan eller välja ort du vill söka inom för ansökningsinformation och för att skicka din ansökan redan idag.