Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Jobb

Utbildning

För arbetsgivare

SFI

Webbutik

Så gör du din ansökan

Ansökan - steg för steg

Ansökan till Hermods Yrkeshögskola är öppen mellan den 3 februari och den 5 maj 2020. Hermods Yrkeshögskola använder antagningssystemet yh-antagning.se. 

Ansökan gör du i 4 steg:

  1. Skapa konto på yh-antagning.se
  2. Registrering av ansökan
  3. Färdigställ ansökan
  4. Lämna in ansökan

1. Skapa ett konto

Innan du registrerar din ansökan måste du skapa ett konto på yh-antagning.se. Detta gör du genom att ange din e-postadress och ditt personnummer vilket leder till att du får ett e-postmeddelande med en aktiveringslänk. Klicka på aktiveringslänken för att registrera ditt konto.

För att skapa ett konto, klicka här.

2. Registrering av ansökan

För att registrera din ansökan loggar du in på yh-antagning.se med det konto som du har skapat. När du registrerar din ansökan måste du ange namn, adress och kontaktuppgifter. Dessa uppgifter används för att verifiera vem du är och för att vi ska kunna kontakta dig. Du behöver bara uppge dessa uppgifter första gången du söker en utbildning.

3. Färdigställ din ansökan

Nästa steg är att ladda upp de ansökningshandlingar som krävs för utbildningen. Vilka ansökningshandlingar som krävs beror på vilken utbildning du sökt. Läs noga igenom de regler som gäller för behörighet och urval för din utbildning. Saknar du full behörighet och inte kan ladda upp alla dokument som krävs, kan du fortfarande skicka in din ansökan. Du kan sedan komplettera din ansökan i efterhand om du exempelvis läser en kurs på Komvux eller en preparandkurs. Glöm inte att skicka in din komplettering innan 5 maj. Sista dagen för komplettering av gymnasiebetyg utfärdat VT20 är 10 juni.

Betygsdokument kan du begära ut från den skola du har studerat vid, via stadsarkivet eller via antagning.se. Arbetslivserfarenhet intygar du via ett anställningsbevis som understryker under hur lång period du arbetat, i vilken omfattning du har arbetet och vilken befattning du har haft. 

Läs mer om hur du blir behörig till våra utbildningar här. 

4. Lämna in ansökan

När du laddat upp alla ansökningshandlingar som efterfrågas så lämnar du in din ansökan. När ansökan är inlämnad kommer vi att behandla den så snart som möjligt och kontakta dig om du behöver komplettera med något. Därefter får du ditt antagningsbesked. Lycka till!

Har du frågor gällande ansökan, kontakta oss på yhansokan@hermods.se eller på 019-100 080.

 

Jag har skyddad identitet

Har du skyddad identitet och ska ansöka till Hermods Yrkeshögskola kan du höra av dig till vår verksamhetschef som hjälper dig att gå vidare med din ansökan. 

Anette Wahlgren, Verksamhetschef Hermods Yrkeshögskola 
​anette.wahlgren@hermods.se
031-757 93 49