Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Våra studerande berättar

Hur är det egentligen att studera på yrkeshögskolan? Vad får man göra på sin LIA (Lärande i arbete) och vad jobbar studerande från Hermods Yrkeshögskola med idag? Hör våra studerande berätta varför de valde att studera en yh-utbildning och vad de tycker har varit det bästa med utbildningen.

Vill arbeta med stora byggproduktioner

Bakir studerar till byggnadsingenjör inom produktion på Hermods Yrkeshögskola i Solna och drömmer om att få arbeta med stora byggproduktioner efter avslutad utbildning.

Läs mer

Ville ha ett socialt arbete

Ida studerar till Tandsköterska via Hermods Yrkeshögskola i Karlskrona. Hon valde yrket för att få arbeta med människor, ha varierande arbetsuppgifter och möjlighet att vidareutvecklas inom yrket.

Läs mer

Yrket för problemlösare

Anna har en bakgrund inom jordbruk och handel. Hon trivdes bra med de logistiska uppgifterna och bestämde sig för att byta karriär till transportlogistiker.

Läs mer

Jobberbjudanden innan examen

Jens bytte från kockyrket till redovisningsekonom. Han hade en tydlig plan för sin LIA (lärande i arbete) och har redan innan avslutade studier fått jobberbjudanden från olika håll.

Läs mer

Nya arbetsuppgifter och högre lön

Monica blev färdigutbildad specialistundersköterska sommaren 2017. Utbildningen har inte bara gett henne en rejäl löneökning utan också kunskap för att kunna göra ett bättre jobb och hjälpa sina kollegor.

Läs mer

Fick anställning hos PwC

Erika valde att byta inriktning i karriären och utbildade sig till redovisningsekonom. Upplägget passade småbarnsmamman bra och LIA-praktiken ledde till anställning efter examen hos PwC.

Läs mer

Fick jobb som slottsträdgårdsmästare

Charlotta har alltid haft ett intresse för växter och natur. Hon bytte karriär mitt i livet och utbildade sig till trädgårdsmästare. Idag arbetar hon som slottsträdgårdsmästare, ett jobb hon fick från en av sina LIA-perioder.

Läs mer

Tog nästa steg i karriären

Jonas arbetade som snickare men var tvungen att byta yrke efter en arbetsskada. Han ville fortsätta inom samma bransch och utbildade sig till arbetsledare inom byggproduktion. På sin LIA fick han anställning.

Läs mer

Bytte kontorsjobb mot utomhusarbete

Heléne sökte till trädgårdsmästarutbildningen i Karlskrona och fick anställning på en plantskola redan innan examen. Nu stormtrivs hon med sin nya yrkesroll och är glad över att ha bytt kontorsjobb mot utomhusarbete.

Läs mer

VVS-montör blir VVS-ingenjör

Dennis har arbetat som VVS-montör de senaste sex åren. När kroppen började säga ifrån bestämde han sig för att ta nästa steg i karriären och utbilda sig till VVS-ingenjör.

Läs mer

LIA:n ledde till jobb

Camilla hade arbetat som patentingenjör i 15 år och kände att det var dags för en förändring. Hon valde att gå tillbaka till skolbänken och valet föll på utbildningen Teknikinformatör.

Läs mer