Jobb

Utbildning

För arbetsgivare

SFI

Webbutik

Studerande berättar

YH-studerande berättar

Hur är det egentligen att studera på yrkeshögskolan? Vad får man göra på LIA (Lärande i arbete) och vad jobbar studerande från Hermods Yrkeshögskola med idag?


Bakir Said - Byggnadsingenjör - Produktion

Bakir studerar till byggnadsingenjör inom produktion på Hermods yrkeshögskola i Solna och drömmer om att få arbeta med stora byggproduktioner efter avslutad utbildning.
 
Läs hela intervjun här
 


Dennis Skoglund - VVS-ingenjör

Dennis har arbetat som VVS-montör de senaste sex åren. När kroppen började säga ifrån bestämde han sig för att ta nästa steg i karriären och utbilda sig till VVS-ingenjör.
 
Läs hela intervjun här
 


Heléne Söderström - Trädgårdsmästare 

Heléne sökte till trädgårdsmästarutbildningen på Hermods Yrkeshögskola i Karlskrona och fick anställning på en plantskola redan innan examen. Nu stormtrivs hon med sin nya yrkesroll och är glad över att ha bytt kontorsjobb mot utomhusarbete.
 
Läs hela intervjun här


Jonas Karlsson - Arbetsledare - Byggproduktion 

Jonas arbetade som snickare men var tvungen att byta yrke efter en arbetsskada. Han ville fortsätta inom samma bransch och utbildade sig till arbetsledare inom byggproduktion på Hermods Yrkeshögskola i Lund. På sin sista LIA-plats fick Jonas anställning.
 
Läs hela intervjun här


Charlotta Ehring - Trädgårdsmästare 

Charlotta har alltid haft ett intresse för växter och natur. Hon bytte karriär mitt i livet och utbildade sig till trädgårdsmästare på Hermods Yrkeshögskola i Karlskrona. Idag arbetar hon som slottsträdgårdsmästare, ett jobb hon fick från sin LIA-praktik.
 
Läs hela intervjun här


Erika Persson - Redovisningsekonom 

Erika Persson valde att byta inriktning i karriären och utbildade sig till redovisningsekonom på Hermods Yrkeshögskola i Östersund. Upplägget passade småbarnsmamman bra och LIA-praktiken som hon hade ledde till anställning efter examen hos PwC.
 
Läs hela intervjun här


Elvira Klasson - Trädgårdsmästare 

Elvira Klasson utbildade sig till trädgårdsmästare på Hermods Yrkeshögskola och fick jobb innan examen. Intresset för växter och natur fick hon som ung och när hon flyttade till Stockholm bestämde hon sig för att göra det till sitt yrke.
 
Läs hela intervjun här


Ingrid Björklund - Arbetsledare Park och utemiljö

Ingrid är utbildad trädgårdsmästare i grunden. Hon läste till trädgårdsanläggare på gymnasiet och har jobbat inom branschen sen dess. Nu kombinerar hon arbete med att studera Arbetsledare - park och utemiljö på Hermods. 
 
Läs hela intervjun här


Monica Bratt - Specialistundersköterska inom multisjukdom

Monica blev färdigutbildad specialistundersköterska sommaren 2017. Utbildningen har inte bara gett henne en rejäl löneökning utan också kunskap för att kunna göra ett bättre jobb och hjälpa sina kollegor. 
 
Läs hela intervjun här


Jens Norman - Redovisningsekonom

Jens bytte från kockyrket till redovisningsekonom. Han hade en tydlig plan för sin LIA och har redan innan avslutade studier fått jobberbjudanden från olika håll. 

Läs hela intervjun här
 


Loella Laursen - Stödpedagog

-Det bästa med utbildningar är att jag får mycket mer kunskap inom de områden jag jobbar med. Jag tycker det är jättebra med mycket praktik så att jag kan testa på yrkesrollen som stödpedagog.

Läs hela intervjun här
 


Sofia Rex - Internationell handelslogistiker

-Jag ville byta bransch och prova något nytt. När yrkesvägledaren berättade om utbildningen Internationell handelslogistiker tyckte jag det lät intressant. 


Läs hela intervjun här

Rebecka Palmquist - Internationell transportlogistiker

- Jag gillar att jag får komma ut och testa på arbetet innan jag är färdigutbildad.


Läs hela intervjun här
 

 


Anna Diatchkova - Internationell transportlogistiker 

- Det bästa med utbildningen är den stora mängden praktik och få möjligheten att träffa olika företag inom branschen.

Läs hela intervjun här

 


Raouf Hassan - VVS-ingenjör

- VVS-ingenjör passar för någon som vill ha ett varierande jobb, som vill arbeta både på kontor och ute på exempelvis byggen. Någon som tycker om att samarbeta då man sitter mycket med andra byggarbetare och går igenom ritningar med mera. Varje dag är olik den andre. 

Läs hela intervjun här


Ida Svensson - Tandsköterska 

- Utbildningen startar bara om det finns ett behov på arbetsmarknaden och innehållet riktar sig verkligen mot arbetslivet.

Läs hela intervjun här

 


Richard Obiora Automations - och robotingenjör 

- Utbildningen är anpassad efter vad som händer inom branschen och det ingår mycket praktik. Arbetsgivare anställer gärna personer från yrkeshögskolan eftersom de vet att de har den kompetens som efterfrågas.

Läs hela intervjun här

 

Göran Joelsson - Underhållstekniker

- Jag tyckte att Hermods hade ett bra upplägg och att utbildningen fanns på distans var ett stort plus.

Läs hela intervjun här

 

 

Camilla Fredén - Teknikinformatör

- Jag är mycket nöjd över att jag studerade på Hermods. Det var många bra föreläsare som hade god branscherfarenhet.

Läs hela intervjun här

 


Daniel Båt - Underhållstekniker

- Jag hade en helt fantastiskt lärare som var entusiastisk och hade den extra glöden. Även fast det var via webben så kändes det som man var fysiskt på plats.

Läs hela intervjun här
 

 

Louise Råberg - Arbetsledare Mark och anläggning

- Jag vill aldrig känna söndagsångest igen på grund av ett arbete som jag inte trivs med. Jag är övertygad om att jag kommer få världens roligaste jobb efter min utbildning!

Läs hela intervjun här
 

Fatima Bale - Arbetsledare Byggproduktion

Trebarnsmamman Fatima Bale är i grunden utbildad inredningsdesigner men kände efter många år i branschen att det var dags för en förändring. Idag är hon snart färdigutbildad Arbetsledare inom Byggproduktion och har redan fått anställning hos Frank Projektpartner i Stockholm.

Läs hela intervjun här

 

Daniel Muhr - Automations- och robotingenjör

När det var dags för ett karriärbyte för Daniel Muhr, 40, föll valet på utbildningen till Automations- och robotingenjör på Hermods Yrkeshögskola. Efter sina studier ser Daniel fram emot att få arbeta i en bransch där utvecklingen snabbt går framåt och dagarna är fyllda av variation.

Läs hela intervjun här

Julia Ståhl går Arbetsledare - mark och anläggning på Hermods Yrkeshögskola


Julia Ståhl - Arbetsledare inom mark och anläggning

- Jag har stor chans att få jobb här när jag är klar. Dessutom finns det möjligheter att få gå kurser och vidareutvecklas även efter utbildningen, vilket känns jättekul.

Läs hela intervjun här

 


Tomas - Arbetsledare inom mark och anläggning

Thomas, 36 år, bor i Hjorthagen med fru och tre barn. Han är utbildad trafiklärare och väktare från början och sökte sig till anläggningsbranschen tack vare en kompis.

Läs hela intervjun här
 


Niklas Nordemar - Trädgårdsmästare

- Mitt trädgårdsintresse började när jag levde i ett zenbuddhistiskt tempel, där odling och trädgårdsskötsel var en del av arbetet.

Läs hela intervjun här

 

 

Savas Tenrisever - Arbetsledare inom mark och anläggning

- Bra lärare med hög kompetens, både från verkliga arbetslivet och teoretiskt. Utbildningen gav en bra övergripande blick i ämnen utan att gå in alldeles för mycket i detaljer.

Läs hela intervjun här


Sara Mattsson - Arbetsledare inom byggproduktion

- Jag tycker att alla kurser integrerar i yrkeslivet och man får själv se till att applicera det man har lärt sig. Jag brukar tänka att skolan bara är starten på ett livslångt lärande som man själv måste se till att uppdatera och hålla aktuellt.

Läs hela intervjun här


Josefin Henriksson - Redovisningsekonom

- Jag trivs otroligt bra. Man känner att man hela tiden lär sig något nytt.  Men det är inte bara lärorikt att vara i skolan utan även roligt. Lärarna är mycket kompetenta men även underhållande och pedagogiska. Vi studerande har bra kontakt med lärarna och känner att vi kan ha en öppen dialog med dem.

Läs hela intervjun här


Mikael Jacobson - Underhållstekniker

- Det känns verkligen som behovet i branschen är stort. Just den mångsidiga kompetens som vi får är efterfrågad ute i arbetslivet. Det är dessutom många äldre som arbetar som underhållstekniker som går i pension om några år. Så framtiden som en multikunnig underhållstekniker ser verkligen ljus ut.

Läs hela intervjun här