Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Bakir Said - Byggingenjör - Produktion

Drömmer om att få arbeta med stora byggproduktioner

Namn: Bakir Said
Ålder: 33 år

Utbildning: Byggnasingenjör - Produktion

 

Bakir studerar till byggnadsingenjör inom produktion på Hermods yrkeshögskola i Solna och drömmer om att få arbeta med stora byggproduktioner efter avslutad utbildning. 

Bakir studerade byggingenjör - produktion med Hermods

 


Jag vill vara en del av stora byggprojekt som kan bidra till ett bättre samhälle för människor, säger Bakir Said. 
33-åriga Bakir är en aktiv och social person som bor i Stockholm. Han har sedan tidigare erfarenheter inom byggbranschen där han arbetat med bland annat trädgårdsanläggning på sitt familjeföretag. Han studerar nu första året på Hermods yrkeshögskola och utbildningen pågår i två år där en tredjedel av perioden består av praktisk lärande (LIA). 

Hur kom det sig att du valde att studera på Hermods?
- Jag har alltid haft en dröm att få arbeta inom bygg och vara spindel i nätet kring ett projekt. Efter efterforskningar så kom jag in på Hermods utbildning som byggnadsingenjör med inriktning på produktion och det kändes som det passade mig perfekt, säger Bakir.

Hur är det att studera hos oss? 
- Vi är en klass på ungefär 30 elever och vi har lektioner tre dagar i veckan sedan är det självstudier som gäller. Jag tycker lärarna är mycket bra och de har stor branscherfarenhet så vi får mycket konkreta exempel vad de innebär att arbeta som byggnadsingenjör. Sedan kommer vi ha LIA senare i vår vilket jag ser framemot.
 
Kan du förklara vad en byggnadsingenjör inom produktion arbetar med?
- Man kan enkelt förklara det som att vi tar arkitekternas idéer till verklighet. Du har en koordinerande roll och övergripande ansvar från planering till färdigställande. Yrket är socialt, du arbetsleder medarbetare och har mycket kontakt med underentreprenörer.
 
Sista frågan, vad drömmer du om att arbeta med?
- Jag vill vara med och bygga stora produktioner som kan göra det bättre för mig människor i samhället, t.ex. att bygga lägenhetshus. Sedan hade det varit kul att starta något eget i framtiden. 
 

Läs mer om utbildningen Byggnadsingenjör - Produktion här.