Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Daniel Båt Underhållstekniker

Daniel Båt - Underhållstekniker


"Fick mitt drömjobb efter utbildning på Hermods"


Daniel Båt bor i Karlskrona och har fått arbete som Underhållstekniker på kommunen efter att ha studerat på Hermods yrkeshögskola. 

 

Jag hade en helt fatastiskt lärare som var entusiastisk och hade den extra glöden. Även fast föreläsningen var via webben så kändes det som man var fysiskt på plats.

 

 

Daniel är 35 år gammal och kommer från Leksand i dalarna. Han studerade under gymnasiet fordonsprogrammet med inriktning transport och har sedan dess ett stort fordonsintresse. Han flyttade 2002 till Karlskrona för att arbeta som lastbilschaufför på Posten. 2010 blev han transportledare på Posten men kände efter några år att han ville testa ett nytt yrke.

- Jag har ett intresse för fastighetsskötsel och då passade en utbildning till Underhållstekniker perfekt, säger Daniel.

Har fått sitt drömjobb

Efter två år på Hermods yrkeshögskola i Karlskrona arbetar nu Daniel som Drift och Underhållstekniker på Karlskrona kommun där han också hade sin LIA-period (praktik).

- Jag har hittat mitt drömjobb och jag är tacksam att jag fick anställning här efter LIA-perioden, berättar Daniel.

Kan du berätta vad en Drift och Underhållstekniker gör?
- Det är en bredd roll där jag sköter driften av kommunens fastigheter. Det kan vara allt från värme och ventilation till att arbeta med energieffektivisering.

Vad är roligaste med ditt arbete?
- Jag tycker att det är en bra variation av det praktiska arbetet samt den sociala biten som den dagliga kontakten med exempelvis hyresgäster. 

Hade en fantastik lärare på Hermods

Daniels utbildning var på distans men de hade närträffar på plats och föreläsningar via Skype. Han hyllar upplägget och tycker att det varit skönt att kunna anpassa studierna helt efter sin eget schema.  Sedan var han extra nöjd med en lärare som han vill ge extra beröm till:

- Jag hade en helt fantastiskt lärare som var entusiastisk och hade den extra glöden. Även fast det var via webben så kändes det som man var fysiskt på plats. Han var en pedagogisk lärare och han fick mig att bli ännu mer intresserad av yrket.

Hur var det att studera på distans?
- Det var jättebra! Jag la upp arbetet efter min takt och kunde studera när det helt passade mig. LIA-perioderna var bara under årskurs 2, vilket var bra då man fick prova på vad yrket innebar.
 
Avslutningsvis, kan du rekommendera Hermods för andra?
- Det har jag redan gjort för vänner och bekanta! Jag är supernöjd över att jag studerade på Hermods. 

Läs mer om YH-utbildningen Underhållstekniker.