Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Ingrid Björklund - Arbetsledare - Park och utemiljö

Kombinerar arbete med studier

Ingrid är utbildad trädgårdsmästare i grunden. Hon läste till trädgårdsanläggare på gymnasiet och har jobbat inom branschen sen dess. Nu kombinerar hon arbete med att studera Arbetsledare - park och utemiljö på Hermods. 

 

Jag är väldigt nöjd med utbildningen hittills. Lärarna visar stort engagemang och vår klass har en fantastisk gemenskap trots att vi studerar på distans. Upplägget är enkelt och tydligt och det finns alltid någon att fråga om man inte förstår

 

-Jag tycker om att arbeta praktiskt och att få bygga upp något från grunden. När du bygger upp en parkyta eller en plantering så kan du följa utvecklingen under årstiderna och se hur det växer. Det är också kul att se hur yttre miljö kan påverka oss människor och förändra vårt beteende, berättar Ingrid. 

Ingrid arbetar som arbetsledare idag men har ingen formell utbildning sedan tidigare. Därför valde hon att söka till yrkeshögskolan. 

-Jag vill kunna utvecklas i mitt arbete och kunna utveckla mina arbetskamrater. Efter utbildningen kan jag arbeta mer med personalfrågor, arbetsmiljö och ledarskap, vilket jag ser fram emot. 

Det finns allt färre gymnasieprogram inom trädgård så yrkeshögskolan är ett vanligt sätt för många att ta sig in i branschen. 

-Jag är väldigt nöjd med utbildningen hittills. Lärarna visar stort engagemang och vår klass har en fantastisk gemenskap trots att vi studerar på distans. Upplägget är enkelt och tydligt och det finns alltid någon att fråga om man inte förstår, berättar Ingrid. 

Ingrid arbetar heltid och studerar samtidigt och tycker att det fungerar väldigt bra.

-Utbildningen är upplagd så att jag inte behöver vara med i realtid på föreläsningar. Vi har föreläsningar en gång i veckan och därefter har vi inlämningsuppgifter som vi gör individuellt. Föreläsningarna kan man titta på i efterhand om det behövs och ställa frågor via mail, säger Ingrid. 

Vem passar den här utbildningen för?
-Du behöver tycka om hårt arbete och att arbeta med människor. Det här är en utbildning för dig som har kunskap sen tidigare om grönyta och som vill ta nästa steg och arbeta mer med människor och personal.