Jobb

Utbildning

För arbetsgivare

SFI

Webbutik

Sofia Rex - Internationell Handelslogistiker

Bytte från vården till logistikbranschen

Sofia Rex

Ålder: 30 år
Studerar: Internationell Handelslogistiker, Göteborg


Sofia blev tvungen att byta bransch på grund av det tunga fysiska arbetet inom vården. I september 2017 började hon YH-utbildningen Internationell handelslogistiker och ser fram emot att få börja arbeta inom ett nytt område. 

  

 

Jag ville byta bransch och prova något nytt. När yrkesvägledaren berättade om utbildningen Internationell handelslogistiker tyckte jag det lät intressant. 


Sofia Rex har en bakgrund inom vården. Innan hon började studera arbetade hon sju år på ett demensboende samtidigt som hon på deltid startade upp ett eget företag inom medicinsk fotvård. På grund av sin reumatism kunde hon inte arbeta kvar inom vården då det förekom för tunga lyft. Hos en studie- och yrkesvägledare fick hon tipset att söka till Hermods YH-utbildning Internationell Handelslogistiker. 

Varför valde du att utbilda dig till handelslogistiker?
-Jag ville byta bransch och prova något nytt. När yrkesvägledaren berättade om utbildningen Internationell handelslogistiker tyckte jag det lät intressant. Det var en bred utbildning med många olika inriktningar. Skulle jag tröttna inom ett område så kunde jag alltid byta till ett annat. 

Varför valde du en YH-utbildning?
- Min bror har läst en treårig universitetsutbildning inom logistik så jag hade lite koll på yrket. Själv ville jag hitta en utbildning med mycket praktik så därför föll valet på en YH-utbildning. Jag ser fram emot våra LIA-praktiker och att få testa på de olika sakerna i praktiken. 

Vad är det bästa med utbildningen?
-Lärarna och utbildningsledarna är väldigt engagerade, behöver man hjälp med något så fixar dem det. 

Sofia berättar om vad de har fått göra på utbildningen hittills. Om några veckor ska de på studiebesök hos ett företag som sitter med i ledningsgruppen och nyligen besökte de en branschmässa. Några dagar i veckan är de i skolan och har föreläsningar och några dagar har det självstudier hemma. Just nu går de igenom hela logistikflödet i skolan. Sofia ser mest fram emot kursen om handelsavtal. 

Vem passar yrket för?
-Man måste vara bra på att se helheter. Det här är ett yrke för den som gillar att planera och är strukturerad. 

Läs mer om utbildningen Internationell Handelslogistiker