Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

YH-utbildningar inom teknik

Läs mer

Teknikområdet är brett. Här kan du arbeta med allt från installationer och underhåll av maskiner och teknisk utrustning, till beräkningar av tekniska system eller kommunikation av teknisk information. Här finns alternativ för dig som vill arbeta praktiskt med teknik eller för dig som vill arbeta med att förmedla tekniska lösningar. Den här branschen passar dig som har ett intresse för tekniska lösningar och som har förståelse för hur teknik underlättar människors vardag. Eftersom att ny teknik ständigt utvecklas så är teknikbranschen en framtidsbransch som växer snabbare än vad det finns personal på marknaden. Det gör att du alltid kan fortsätta att utvecklas i din yrkesroll. 

Stark koppling till näringslivet

Till alla våra teknik-utbildningar finns en ledningsgrupp med näringslivsrepresentanter från branschen. De ser till att utbildningen håller hög kvalitet och att utbildningens innehåll överensstämmer med de behov och krav som arbetslivet ställer. Den nära kopplingen till näringslivet är anledningen till att så många får jobb efter examen efter en teknik-utbildning. Här är några av de företag vi samarbetar med kring våra tekniska utbildningar: AFRY, SAAB, Scania, Assemblin, Sweco och JM

Våra teknik-utbildningar kombinerar teori med praktiskt lärande ute på arbetsplats, så kallat Lärande i arbete (LIA). Många ser LIA-perioden som den största fördelen med en yh-utbildning inom teknik eftersom att du får arbetslivserfarenhet från branschen och får in en fot på arbetsmarknaden redan under studietiden. För många blir det även första arbetsplatsen efter avklarad utbildning. 

Hermods teknik-utbildningar - yh-utbildningar inom teknik: