Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Jobb

Utbildning

För arbetsgivare

SFI

Webbutik

Hermods Yrkeshögskola Teknikutbildningar

Läs mer

Hermods Yrkeshögskolas tekniska utbildningar 

På Hermods vill vi att du ska kunna uppnå dina yrkesdrömmar och yrkesmål oavsett var du befinner dig i livet. Hermods Yrkeshögskola är alternativet för dig som är på jakt efter ditt första jobb, vill byta jobb eller vill utvecklas i din nuvarande yrkesroll och bransch. Oavsett vad du är ute efter så säkrar du din framtid på arbetsmarknaden genom att studera en yrkeshögskoleutbildning hos oss.  Vi utbildar dig för framtiden! 

Teknikområdet

Teknikområdet är brett. Här kan du arbeta med allt från installationer och underhåll av maskiner och teknisk utrustning, till beräkningar av tekniska system eller kommunikation av teknisk information. Här finns alternativ för dig som vill arbeta praktiskt med teknik eller för dig som vill arbeta med att förmedla tekniska lösningar. Den här branschen passar dig som har ett intresse för teknik och som har förståelse för hur teknik underlättar människors vardag. Eftersom att ny teknik ständigt utvecklas så är teknikbranschen en framtidsbransch som växer snabbare än vad det finns personal på marknaden. Det gör att du alltid kan fortsätta att utvecklas i din yrkesroll. 

Utbildningar inom teknik 

Hermods Yrkeshögskola erbjuder flera olika utbildningar inom teknik. Här kan du studera för att sedan arbeta med automatiserade processer och robotik, fastighetsteknik eller teknisk information och tjänster. Nedan hittar du våra tekniska yrkeshögskoleutbildningar som starta år 2020.

Stark koppling till näringslivet

Till alla våra utbildningar finns en ledningsgrupp med näringslivsrepresentanter från branschen. De ser till att utbildningen håller hög kvalitet och att utbildningens innehåll överensstämmer med de behov och krav som arbetslivet ställer. Den nära kopplingen till näringslivet är anledningen till att så många får jobb efter examen. Här är några av de företag vi samarbetar med kring våra tekniska utbildningar: ÅF, SAAB, Scania, Assemblin, Sweco och JM

Våra yrkeshögskoleutbildningar kombinerar teori med praktiskt lärande ute på arbetsplats, så kallat Lärande i arbete (LIA). Många ser LIA-perioden som den största fördelen med en yrkeshögskoleutbildning eftersom att du får arbetslivserfarenhet från branschen och får in en fot på arbetsmarknaden redan under studietiden. För många blir det även första arbetsplatsen efter avklarad utbildning. 

Automations- och robotingenjör

Som automations- och robotingenjör arbetar du med utveckling, installation, programmering, underhåll och reparation av automatiskt styrda anläggningar och industrirobotar.

Drift- och fastighetstekniker

Vill du ha ett tekniskt yrke med mycket eget ansvar? Utbilda dig till drift- och fastighetstekniker och arbeta med teknik, miljö och energi i olika fastigheter. Du sköter daglig drift, underhåll och s...

Kyl- och värmepumpstekniker

Kyl- och värmepumpstekniker

Som kyl- och värmepumpstekniker arbetar du med olika kyl- och värmesystem. Yrket passar dig som vill arbeta tekniskt och självständigt då du ofta är ute på uppdrag för installation eller reparation.

Technical account manager

Technical account manager

Allt fler företag behöver hjälp att hitta rätt tekniska lösningar för sina affärer. Som technical account manager arbetar du med att utveckla nya affärsrelationer och agerar tekniskt stöd åt befintlig...

Teknikinformatör

Teknikinformatör

Är du intresserad av teknik och kan kommunicera på ett pedagogiskt sätt? Som teknikinformatör arbetar du med att förmedla teknisk information, såsom manualer och instruktioner.

VVS-ingenjör

VVS-ingenjör

Som VVS-ingenjör arbetar du med att energieffektivisera inomhusmiljöer. Detta är rätt utbildning för dig med tekniskt intresse och som vill arbeta med teknik.

För dig med tekniskt intresse

Studerande berättar