Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Tips och råd

Tips och råd till dig som vill börja studera 

 

Här hittar du allt du behöver veta för att studera på Yrkeshögskola. Vi har samlat information om allt från lönestatistik till LIA-praktik. Ta del av yrkesprognoser och intervjuer med tidigare studerande och få en bättre bild av Hermods Yrkeshögskola och våra utbildningar.

Om du fortfarande har funderingar gällande Hermods Yrkeshögskola och våra utbildningar så är du varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst som gärna svarar på dina frågor. 

Så funkar det


Kontakta vår Kundtjänst
Telefon: 08-410 251 00
E-post: kundtjanst@hermods.se

Jobb efter examen

Jobbmöjligheterna efter en YH-utbildning är goda! Här kan du läsa mer om vad som händer efter examen och om yrkesprognoser för just din bransch.

CSN - hur funkar det?

Här hittar du allt du behöver veta om CSN och studiemedel. Till exempel skillnaden på lån och bidrag, hur du ansöker och hur återbetalningen fungerar. Du kan även läsa om ekonomiska tips för studenter.

LIA-praktik

Vad är LIA och hur funkar det? Läs mer om LIA (lärande i arbete) och hur du ansöker här. Vad är viktigt att tänka på när du ska söka LIA-plats och hur går det till?

Distans eller klassrum

Ska du läsa på distans eller i klassrum? Här hittar du information om Hermods distansupplägg och hur kontakten med lärarna ser ut samt vad som är viktigt att tänka på om du ska läsa på distans.

Studerande berättar

Träffa några av våra tidigare studenter som har läst på Hermods Yrkeshögskola. Hör deras upplevelser av utbildningarna och vad som hände efter examen samt tips och råd för dig som ska börja studera.

Våra utbildningsledare

Här hittar du intervjuer med våra utbildningsledare som håller i våra olika YH-utbildningar. De berättar om de olika utbildningarna samt hur de upplever Yrkeshögskolan som utbildningsform.