Jobb

Utbildning

För arbetsgivare

SFI

Webbutik

Distans eller klassrum

Distans eller klassrum

Hermods Yrkeshögskola erbjuder utbildningar både på distans och i klassrum. Att studera i klassrum innebär att du kommer in till skolan 3-4 dagar i veckan för skoluppgifter såsom föreläsningar, fallstudier och grupparbeten. Du träffar dina lärare och kurskamrater kontinuerligt under veckorna och får uppgifter samt gör examinationer i våra lokaler.

För dig som inte har möjlighet att studera i klassrum, erbjuder vi vissa av våra utbildningar på distans. Med en distansutbildning kan du själv bestämma var och när du vill studera. Föreläsningar och skoluppgifter får du till dig via vår studieplattform på nätet. Som ett komplement till distansstudierna innehåller de flesta av våra distansutbildningar ett antal fysiska träffar per år med utbildare och kurskamrater.

Gör plats för dina studier

Oavsett om du väljer att studera i klassrum eller på distans så är flertalet av våra utbildningar på helfart vilket motsvarar en heltidstjänst (40 timmar/vecka). Att kombinera arbete och studier på helfart kan därför bli tufft. Planera din tid noga och gör plats för dina studier. Att studera på distans kräver självdisciplin då du studerar mestadels på egen hand. Därför är det viktigt att du hittar en struktur och planering som fungerar för dig.

Våra utbildare

Oavsett om du kommer att studera i klassrum eller på distans kan du alltid vända dig till våra engagerade utbildningsledare och utbildare. Hermods utbildningsledare har övergripande koll på utbildningen, företagskontakter och LIA-platser. Hermods utbildare är de som håller i undervisningen. Våra utbildare har oftast egna erfarenheter från branschen. Det gör att de arbetar näringslivsinriktat och är uppdaterade på den senaste tekniken och utvecklingen inom just ditt ämnesområde. 

Alla Hermods utbildare har intresse och erfarenhet av att arbeta med utbildning för vuxna och kan stötta och hjälpa dig att utvecklas. Du kan även vända dig till din utbildningsledare för frågor eller synpunkter.