Jobb

Utbildning

För arbetsgivare

SFI

Webbutik

Hermods Yrkeshögskola Trädgårdsutbildningar

Läs mer

Hermods Yrkeshögskola 

På Hermods vill vi att du ska kunna uppnå dina yrkesdrömmar och yrkesmål oavsett var du befinner dig i livet. Hermods Yrkeshögskola är alternativet för dig som är på jakt efter ditt första jobb, vill byta jobb eller vill utvecklas i din nuvarande yrkesroll och bransch. Oavsett vad du är ute efter så säkrar du din framtid på arbetsmarknaden genom att studera en yrkeshögskoleutbildning hos oss.  Vi utbildar dig för framtiden! 

Våra trädgårdsutbildningar

Trädgårdsbranschen är en växande bransch. Allt fler ser fördelarna med egenodling, fler grönytor och hur natur och utemiljö påverkar människors välmående positivt. Det finns många olika yrkesområden inom den gröna branschen och du kan välja att arbeta praktiskt med växter och natur eller mer planerande och projektledande. Den här branschen passar dig som vill arbeta kreativt och som inte räds fysiskt tungt arbete eller att arbeta utomhus oavsett väder.

Hermods Yrkeshögskola erbjuder tre utbildningar till trädgårdsmästare där du kan välja att specialisera dig på tätortsnära natur, park och kulturlandskap eller arbetsledning. 

Trädgårdsmästare - arbetsledning

Trädgårdsmästare - arbetsledning

Som trädgårdsmästare arbetar du med att designa, plantera och sköta om utomhusmiljöer hos privata aktörer eller inom den offentliga sektorn. Behovet av trädgårdsmästare med kunskap inom arbetsledning ...

Trädgårdsmästare - park/kulturlandskap

Trädgårdsmästare - park/kulturlandskap

Som trädgårdsmästare arbetar du med att designa, plantera och sköta om utomhusmiljöer. Denna utbildning ger dig fördjupad kunskap inom arbetsledning.

Trädgårdsmästare - tätortsnära natur

Utbilda dig till trädgårdsmästare och arbeta med naturvård och utemiljö i storstadsmiljö! Förutom skötselmoment arbetar du med att driva olika trädgårdsprojekt.

Så funkar det

Studerande berättar

Våra studerande berättar

Läs om hur våra studerande upplevde sina LIA-perioder, distansupplägg, möjligheter till jobb, kurser och mycket mer!

Få praktisk erfarenhet under studietiden

Redan under studietiden får du praktisk erfarenhet inom yrket under dina LIA-praktiker. På så sätt har du en bättre förståelse för yrket när du ska söka jobb och får praktisera det du lär dig under ku...

Behörighet

Läs mer om förkunskapskrav och behörighet samt hur du gör om du saknar behörighet här!