Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Gör dina LIA-praktik utomlands!

Internationella möjligheter under och efter din yh-utbildning

Som student på Hermods Yrkeshögskola har du möjlighet att skaffa dig internationella arbetslivserfarenheter eller en internationell spets på din yh-utbildning. Hermods samarbetar med STUDIN, Sveriges ledande organisation för utlandsstudier, som kostnadsfritt hjälper dig med internationella möjligheter både under och efter din yh-utbildning.

Du som är student på Hermods Yrkeshögskola har möjlighet att göra din praktikperiod (LIA) utomlands. Du kan göra praktik i bland annat Australien, Kanada, Storbritannien och Irland.

Du som har en yh-examen från flera av Hermods yh-utbildningar kan få hjälp med att tillgodoräkna dig dina studier i en så kallad Top-up degree på universitet i Australien eller Storbritannien.

LIA utomlands

STUDIN hjälper dig till en skräddarsydd praktikplats under din LIA. Du har möjlighet att göra din LIA-period i form av ett professionellt internship på ett företag eller annan organisation i till exempel Sidney, Melbourne, Vancouver, London eller Dublin.    

Top Up degree

Bygg på din Yh-examen till en internationell kandidatexamen, Bachelor degree.

Hermods YH och STUDIN erbjuder dig en unik möjlighet att skaffa dig en examen som är gångbar både i och utanför Sverige. Genom samarbeten med universitet i Storbritannien och Australien kan du tillgodoräkna dig din Yh-examen och på kortare tid läsa till en universitetsexamen utomlands.

Utbildningarna är CSN-berättigade och du kan ta ett merkostnadslån för att betala undervisningsavgiften.

Mer om STUDIN

STUDIN - Study International - är Sveriges ledande organisation för utlandsstudier och är Hermods YH partner för internationalisering.

STUDIN är ett kunskapsföretag med spetskompetens inom internationell utbildning och internationella erfarenheter. Sedan 1990 har STUDIN hjälpt studenter till utbildningar och lärorika erfarenheter utomlands. STUDIN:s tjänst är helt kostnadsfri.

Läs mer och boka kostnadsfri studievägledning på STUDIN.SE