Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Hermods Yrkeshögskola Vårdutbildningar

Läs mer

Hermods Yrkeshögskola 

På Hermods vill vi att du ska kunna uppnå dina yrkesdrömmar och yrkesmål oavsett var du befinner dig i livet. Hermods Yrkeshögskola är alternativet för dig som är på jakt efter ditt första jobb, vill byta jobb eller vill utvecklas i din nuvarande yrkesroll och bransch. Oavsett vad du är ute efter så säkrar du din framtid på arbetsmarknaden genom att studera en yrkeshögskoleutbildning hos oss.  Vi utbildar dig för framtiden! 

Arbeta inom vård och omsorg

Det här är den självklara branschen för dig som vill arbeta med människor och framförallt personer i behov av vård eller stöd av något slag. Du har mycket kontakt med kollegor och patienter/kunder vilket kräver stor empatisk förmåga och ett professionellt förhållningssätt från din sida. Oavsett inriktning kommer du att på något sätt arbeta med att skapa en bättre tillvaro för personer som är i behov av det. Ett viktigt och väldigt givande uppdrag. 

Hermods vårdutbildningar

Hermods Yrkeshögskola erbjuder flera olika utbildningar inom vård och omsorg som passar för dig som vill ta nästa steg i karrären eller för dig som vill början en ny karriär inom vården. Många av våra utbildningar inom vård och omsorg är på distans och halvfart så att du kan kombinera studierna med jobb. Nedan hittar du våra yrkeshögskoleutbildningar som vi startar år 2020. 

Stark koppling till näringslivet

Till alla våra utbildningar finns en ledningsgrupp med näringslivsrepresentanter från branschen. De ser till att utbildningen håller hög kvalitet och att utbildningens innehåll överensstämmer med de behov och krav som arbetslivet ställer. Den nära kopplingen till näringslivet är anledningen till att så många får jobb efter examen. 

Våra yrkeshögskoleutbildningar kombinerar teori med praktiskt lärande ute på arbetsplats, så kallat Lärande i arbete (LIA). Många ser LIA-perioden som den största fördelen med en yrkeshögskoleutbildning eftersom att du får arbetslivserfarenhet från branschen och får in en fot på arbetsmarknaden redan under studietiden. För många blir det även första arbetsplatsen efter avklarad utbildning. 

Specialistundersköterska - multisjukdom

Som specialistundersköterska besitter du specialistkompetens för att ta hand om äldre. Denna utbildning passar dig som arbetar inom vården och vill fördjupa dina kompetens.

Stödpedagog

Utbildningen ger dig fördjupad kunskap inom individanpassat vardagsstöd samtidigt som du får den kompetens som krävs för att kunna ta en mer ledande roll i teamet för att stärka kvalitén på brukarstödet.

Tandsköterska

Som tandsköterska arbetar du med att assistera vid undersökningar och operationer av patienter. Yrket är serviceinriktat och passar för dig som vill ha ett socialt och administrativt arbete.

Vi utbildar dig för framtiden

Studerande berättar