Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.

Servitris/Servitör

Ämne: Restaurang och livsmedel
Skola: Hermods
Nivå: Gymnasial nivå
Poäng: 1300

Kursen hålls i samarbete med din kommun och du ansöker via din hemkommun.
Studiestart: Utbildningen startar fyra gånger om året.
Studieform: Klassrum.
Studietakt: Heltid.
Studietid Dagtid.

Servitriser och servitörer arbetar inom restauranger med att ta emot beställningar, servera mat och dryck, samt bistå gästen med expertkunskap och råd kring val av rätter och dryck från menyn. En utbildning till servitris/servitör är perfekt för dig som älskar nya möten varje dag och har en passion för människor, mat och dryck. Som servitris/servitör är hela världen din arbetsplats som möjliggör för en stor variation inom yrket med säsongsanställning. Du kan till exempel jobba vid skidanläggningar under vinterhalvåret, och sedan ta anställning hos en skärgårdskrog under sommaren. Yrkesutbildningen Servitör/Servitris ger dig goda kunskaper i hur man kombinerar mat och dryck på bästa sätt, samt hur man bemöter gäster och skapar en trevlig stämning. Yrket som servitris/servitör är för dig som kan jobba i ständig rörelse, samarbeta med andra och har en kreativ sida. Du får även skapa menyer ur fantasin och hitta nya oemotståndliga smaker.

  • Efter utbildningen
    +
  • Förkunskaper och behörighet
    +
  • Innehåll och upplägg
    -

Få mer information om utbildningen

Fyll i dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig för att ge mer information.

Hantering av personuppgifter

När du skickar in en intresseanmälan till oss behöver du lämna ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter för att kunna ta emot marknadsföring och information från Hermods. De personuppgifter som vi behandlar om dig är ditt namn, din e-postadress, samt ditt telefonnummer. Vi behandlar dessa uppgifter om dig i ett IT-system som används av alla bolag inom AcadeMedia-koncernen.

Utöver vad som framgår ovan kan vi komma att lagra trafiken i syfte att förbättra webbplatsen, samt för att efterkomma anmodan från myndighet eller att upptäcka och förebygga olagliga aktiviteter.

Huvudmannen är personuppgiftsansvarige på Hermods. Vi tillämpar gällande integritetslagstiftning vid behandling av personuppgifter. Uppgifterna lagras i tre år i taget tills du återkallar ditt samtycke.

Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. Du når våra dataskyddsombud här och hittar mer information på trygg.academedia.se. Om du vill ta emot marknadsföring, information och påminnelser från Hermods, bocka i rutan nedan.