Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Information uppdateras kontinuerligt.
Brinner du för att skapa bästa möjliga förutsättningar för individens utveckling och livskvalitet? Känner du dig mogen att inspirera och vägleda dina arbetskollegor i det pedagogiska arbetet? Då är utbildningen Stödpedagog något för dig. Utbildningen ger dig fördjupad kunskap inom individanpassat vardagsstöd samtidigt som du får den kompetens som krävs för att kunna ta en mer ledande roll i teamet för att stärka kvalitén på brukarstödet. Utbildningen ges på halvfart så att du har möjlighet att kombinera arbete och studier.
Efter utbildningen kan du arbeta som Stödpedagog på olika boenden enligt SOL och LSS, korttidsboenden för barn/ungdomar och vuxna samt inom skolverksamheten. Det finns ett stort behov av individanpassade stödinsatser för barn och ungdomar med funktionsvariationer i grundskolan. Efter Stödpedagog-utbildningen har du kunskap om olika intellektuella, kognitiva och psykiska funktionsnedsättningar samt hur du förhåller dig till dessa på ett etiskt och professionellt sätt. Du får även kunskap inom olika kommunikationsmetoder inom funktionshinderområdet. Utbildningen ger dig färdigheter att tillämpa individanpassade pedagogiska metoder som främjar brukarens självständighet och delaktighet. Utbildningen ger dig även kompetens att stödja och vägleda kollegor i användandet av pedagogiska och kommunikativa metoder.
För att bli antagen till Stödpedagog-utbildningen krävs grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier samt följande förkunskaper eller motsvarande:
Saknar du någon av kurserna ovan kan du läsa in dessa hos oss på distans inför utbildningen via en så kallad preparandkurs. Preparandkursen är avgiftsfri och du läser den online i din egen takt under några veckor. Läs mer om våra preparandkurser här.
På Hermods Yrkeshögskola arbetar vi med problemlösningsinriktat lärande för att efterlikna det verkliga arbetslivet. Som studerande får du öva dig i att förstå problem och hitta tänkbara lösningar genom kreativt tänkande. Denna utbildning bedrivs på distans och du studerar på halvfart (cirka 20 timmars studietid per vecka) vilket innebär möjligheter till fortsatt yrkesarbete vid sidan av studierna. 1-2 dagar i veckan är det schemalagda lektioner i det digitala klassrummet och resterande tid ägnas åt självstudier eller grupparbeten. All kommunikation och interaktion med utbildare och kurskamrater sker via webbaserade verktyg. Under webbträffarna förs reflekterande samtal och diskussioner. Goda datakunskaper och tillgång till dator och internet är ett krav eftersom vi använder oss av en webbaserad studieplattform. Utbildningen ställer stora krav på engagemang och förutsätter en hög arbetsinsats. Det krävs att du är disciplinerad och kan studera på egen hand. Studerar du hemma är det viktigt att du får lugn och ro för studierna under dagen eller kvällen. Utbildningen innehåller totalt åtta (Umeå, Östersund, Göteborg) respektive 10 (Karlskrona) fysiska träffar då teoretiska och praktiska kunskaper testas via föreläsningar, praktisk färdighetsträning, seminarier eller examinationer. Utbildningen innehåller en LIA-period där du får praktisera dina teoretiska kunskaper ute på en arbetsplats.
De företag som Hermods samarbetar med ser till att utbildningen håller hög kvalitet och att utbildningens innehåll överensstämmer med de behov och krav som arbetslivet ställer.
Fyll i dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig för att ge mer information.